Close

Historie

Willem Wiltink

Al 65 jaar brood gewoon bijzonder

Hoe het begon

Op 14 juli 1952 bakte Willem Wiltink in zijn nieuwe, 35 m2 grote bakkerij aan de J.G. Heuthorststraat in Doetinchem zijn eerste 20 broden. Broodbakken, huis-aan-huis bezorgen met de transportfiets, alles van A tot Z in z’n eentje. Een jaar later bouwden Willem en zijn vrouw Lien vóór de bakkerij een woonhuis met winkel en werd er ook brood geleverd aan instellingen, ziekenhuizen en zogenoemde ‘koude bakkers’.

Hoe het verder ging

In de jaren 60 ging Bakker Wiltink ook leveren aan supermarkten en horecabedrijven. De omvang van het bedrijf nam toe en vooral de broodomzet steeg enorm. Door de voortdurende groei moest de bakkerij diverse keren verbouwd en vergroot worden. In 1972 werd gestart met nieuwbouw en in 1973 vond de verhuizing plaats naar de Houtmolenstraat. In de jaren 80 deed de tweede generatie Wiltink zijn intrede in de bakkerij. De productie bleef stijgen en er werden diverse overnames gedaan.

Een nieuwe eeuw

In 2000 werd een nieuwe hal gebouwd aan de Plakhorstweg en in 2010 verrees een nieuwe ambachtelijke bakkerij op het Wiltink terrein en werd het Fruit & BroodLab in gebruik genomen. In 65 jaar tijd groeide Bakker Wiltink uit tot een eigentijdse bakkerij waar volgens de modernste standaarden en eisen wordt gewerkt op het gebied van voedselveiligheid, arbo, milieu en wetgeving. Inmiddels is de derde generatie toegetreden tot het bedrijf. Zo blijven we ondernemend in brood.