Close

65 jaar ondernemend in brood

ondernemend in brood

Op 14 juli was het precies 65 jaar geleden dat Willem Wiltink in zijn nieuwe bakkerij aan de Heuthorststraat in Doetinchem zijn eerste 20 broden uit de oven haalde. Iedere dag van brood iets bijzonders maken was zijn credo. Het assortiment en de klantenkring groeiden gestaag. Bakker Wiltink was een van de eerste bakkerijen in Nederland die de schappen van de supermarkt vulde met Bums Dwarsgebakken. De bakkerij aan de Heuthorststraat groeide uit z’n jasje en maakte plaats voor een nieuwe bakkerij op het industrieterrein. Hier werd met vakmanschap en enthousiasme verder gebouwd aan de groei. Brood in alle soorten en maten, roggebrood, theebeschuit, stollen en andere specialiteiten uit de bakkerij vonden via de supermarkt hun weg naar de consument. Nog steeds is Bakker Wiltink dagelijks op zoek naar nieuwe concepten en broodvariaties om tegemoet te komen aan de wensen van de consument.

Ondernemend in brood betekent voor Bakker Wiltink ook samen met klanten nieuwe producten ontwikkelen. Speciaal daarvoor is een Fruit&BroodLab ingericht. Met de kennis van de meester-bakkers van Wiltink, trendwatchers, fooddesigners en klanten worden nieuwe recepten, concepten en verhalen gecreëerd. Inmiddels is de derde generatie actief in de bakkerij.

Ook na 65 jaar geldt voor Bakker Wiltink nog steeds: Ondernemend in brood.